Het eerste bezoek aan een Belfort na de gedwongen Covid-winterslaap geschiedde redelijk op de bonnefooi. Alleen het hotel was zeer zorgvuldig uitgekozen op basis van de zeer centrale ligging.

Hotel Guzy

De kamers bevinden zich boven twee winkelpanden van dezelfde eigenaren. In het gedeelte rechts van de entree is er een winkel met oosterse lampen en keramiek en aan de linkerkant verkoopt men chocola. Achter de entree ligt de ruime eetzaal.

Wij hadden er een driepersoonskamer geboekt en die was prima in orde. Om precies te zijn waren het eigenlijk twee kamers: een kleinere kamer met een klein tweepersoonsbed en een grotere kamer met een kingsize tweepersoonsbed, TV, waterkoker en minibar. Aan de grote kamer lag ook de ruime badkamer met douche, toilet, föhn en de gebruikelijke zeepjes en shampoos.

Het personeel bestiert zowel de winkels als het hotel en is zeer vriendelijk en behulpzaam. Als ontbijt dit keer geen lopend buffet, maar per persoon een rijkelijk gevuld bord en daarnaast diverse schaaltjes met etenswaren.

Hotel Guzy ligt aan een winkelstraat die na vijf minuten lopen uitkomt op de Grote Markt met belfort en stadhuis. Op zaterdag is er markt.

Op café

Café De Zimmer

Café De Zimmer

In de namiddag konden wij de verlokking van het Belgische bier nier weerstaan en we namen een natte aanloop naar het avond eten.

Café ’t Kafaat

In het straatje dat de Grote Markt verbindt met het Zimmerplein. Met groot en verwarmd teraas, maar toch lekker binnen gezeten. Hier een paar ‘Christal’ pils gedronken. Mwahh…te hoppig of lag het aan onze tandpasta? We hadden de eerste biertjes ook kunnen overslaan want die smaken vaker niet. Of juist doorgaan en er maar aan wennen. Anderzijds wilden we meer beleven van het uitgebreide horeca-aanbod rondom de pleinen in de binnenstad. De coronacheck wordt overigens door alle uitbaters zeer serieus genomen. Houd u deze dus paraat.

Café In De Gloria

Gelegen aan de Grote Markt. Ook hier Christal op de tap, maar gelukkig ook een goede Tripel. Mooi café met stevige muziek.

De Zimmer

Aan rivier de Binnennete en het Zimmerplein. Gezellig huiskamercafé met een niet-alledaagse menukaart. Regelmatig live muziek.

Gegeten bij…

Koenie Koenie BBQ Bar aan het Zimmerplein. Bistro met een ongedwongen sfeer. Uitstekende vleesgerechten van de grill. Wel redelijk stevig geprijsd.

 

 

Zimmertoren van Lier